Holokivetítő készítése okostelefonra vagy tabletre
2015. október 01. írta: Babion

Holokivetítő készítése okostelefonra vagy tabletre

 

 

Okostelefonra, vagy tabletra készíthetünk házilag egyszerű és olcsó hologram kivetítőt. Szerezzünk egy víztiszta fóliát ( lamináló fólia, gyorsfűző ) a lényeg, hogy elég merev legyen (kb. 80-100 mikronos). Szerkesszünk egy szabályos ötszöget, ahol a kör sugara 7 cm. A belső középső kis kör sugara 1,4 cm.

 

Ötszög szerkesztése

Az ötszög szerkesztésének egyik módszere a következő:

1.      Rajzoljuk meg az ötszög köré írható kört, középpontja legyen O. (Az ábrán ez a zöld színnel jelölt kör.)

2.      Jelöljünk meg egy A pontot a kör kerületén, ez lesz az ötszög egyik csúcsa. Húzzunk egy egyenest O és A ponton keresztül.

3.      Szerkesszünk egy, az O ponton átmenő és az OA szakaszra merőleges egyenest. Ennek az egyenesnek a körrel való egyik metszéspontja legyen B.

4.      Szerkesszük meg az OB szakasz C felezőpontját.

5.      Rajzoljunk kört C középponttal az A ponton keresztül. (Piros kör) Az OBegyenessel való metszéspontja (az első körön belül) legyen D.

6.      Az ötszög oldalának hossza az AD szakasz hosszával egyenlő. Körzőnyílásba véve az AD távolságot és az első körre A pontból rendre felmérve az AD hosszakat, megkapjuk a szabályos ötszög többi csúcsát: az E, F, G és Hpontokat. Így az A-val együtt öt pontot kaptunk az eredeti körön. A szomszédosokat egyenes szakasszal összekötve a szerkesztést befejeztük.

A fenti szerkesztés a Wikipédiából van kiemelve! https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96tsz%C3%B6g#cite_note-2

 holokivetito_szerkesztese.jpg

Celluxszal vagy ragaccsal a megszerkesztett ábra fölé tegyük a fóliát és alkoholos filctollal húzzuk át a piramisunk négy oldalát. A negyedik szélén rajzoljunk be egy fél cm-es ragasztósávot.  Karcoljuk át a behajtandó részeket, hogy könnyebb legyen piramist formázni. Kivágás után a ragasztósávot beragasztózzuk és összeragasztjuk. Várunk míg megszárad a ragasztó és már próbálhatjuk is a kivetítőnket.

A Youtube-ról letölthetünk direkt erre készült videókat. https://www.youtube.com/watch?v=asNoWcrfebk&list=PLHL8eapWMD2n56jeEH5Hl2ao4QRkLcGxY&index=4

Az okostelefonra letöltött videót elindítva,  középre tesszük a csonka piramist és máris élvezhetjük a 3D-s hatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://pergamano-horgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr887807910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása