Szúrás - Pricking vagy piercing
2015. július 19. írta: Babion

Szúrás - Pricking vagy piercing


     A papírlap tűvel való átszúrásával kedves alkotásokat hozhatunk létre. A legegyszerűbb technika, könnyen elsajátítható, elég hozzá egy kihajlított biztosítótű és egy régi egérpad.
Vegyünk elő egy reklámújságot, ha megvan a megfelelő kép, tegyünk alá egy papírlapot, majd az egérpadot. Fél mm-enként a kép kontúrján haladva végig szurkáljuk.  Mivel az újság és a papír a lyukaktól összetapad, időnként megtekinthetjük a papíron az eredményt. Kb. így néz ki:

pricking_01.jpg

 

 Ezt vehetjük tapasztalati alapozásnak, rá fogunk jönni, hogy milyen mélyen, milyen közel szúrjuk át a papírt az egyenletesség felé haladva.

     A következő fázisban rajzolhatunk magunk is mintákat. Négybehajtott piszkozat lap sarkaiba egyszerű mintát körbeszúrkálunk, a lapot kinyitva a célpapírra ragasztva, vagy ragaccsal rögzítve újra körbeszúrjuk és máris kész a remekmű.

blogprick01.jpg

pricking_lepkes.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pergamano-horgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr657638108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása